Menors estrangers

Feijóo vincula seguretat i solidaritat en les seves crítiques a la llei d’estrangeria

El Govern assumeix la seva derrota amb la reforma de la normativa i veu poc marge de negociació amb el Partit Popular

Feijóo vincula seguretat i solidaritat en les seves crítiques a la llei d’estrangeria

José Carlos Guerra / LPR

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban
Miguel Ángel Rodríguez

El Govern de coalició comença a assumir que avui perdrà la votació per reformar la llei d’estrangeria amb l’objectiu de fer obligatori el repartiment de menors estrangers entre totes les comunitats. L’Executiu de PSOE i Sumar no té el suport de Junts, peça clau per assolir la majoria requerida, i el PP deixa cada vegada més clar que s’oposarà a la proposta que els socialistes han pactat amb el Govern de les Canàries. Tot i que encara alimenten esperances que els populars acabin abstenint-se, facilitant l’admissió a tràmit de la norma, el portaveu del PSOE, Patxi López, creu que "hi ha poca negociació" i que el PP acabarà votant-hi en contra.

"El PP no necessita Vox per ser Vox, per fer polítiques d’ultradreta. Demà ho demostrarà una vegada més votant en contra de la reforma de la llei d’estrangeria, així que ni partit d’Estat ni res de res", va dir López en una roda de premsa al Congrés. El dirigent socialista va donar per fet que els conservadors faran caure una norma que posa "negre sobre blanc la solidaritat" de les comunitats.

Notícies relacionades

A més, va anar descartant els motius esgrimits pel PP per oposar-se a la llei: va dir que es va negociar amb els conservadors ja que la modificació parteix d’un acord amb el Govern de les Canàries, compartit per Coalició Canàries i el PP; que totes les comunitats, sense excepció, hauran d’acollir menors estrangers; que la declaració de situació d’emergència en territoris diferents de les Canàries, Ceuta i Melilla es produirà "quan aquesta es produeixi"; i que la celebració d’una Conferència de Presidents només comporta "marejar la perdiu". "Tot el que han dit només són que excuses i mentides", va resumir.

No obstant, López no vol llançar la tovallola i assegura que seguiran en converses amb el PP, tot i que creu que "sobre aquesta qüestió hi ha poca negociació: o un és solidari de veritat o ho és només de boca". A més, va deixar clar que no tenen pensat retirar la proposició de llei per evitar una derrota parlamentària: "Aquí tothom es retrata amb aquesta llei. No hi ha càlculs polítics, hi ha una necessitat a què cal donar una resposta". En aquest sentit, ha defensat que no serà un fracàs per a l’Executiu.

Temes:

Govern PSOE Vox