Polèmica per contractes públics

Cessada la directora de l’Institut de les Dones

Empreses vinculades a García i la seva parella van facturar 250.000 euros per Punts Violeta

Cessada la directora de l’Institut de les Dones
2
Es llegeix en minuts
María G. San Narciso

El Consell de Ministres va aprovar ahir el cessament de la directora de l’Institut de les Dones, Isabel García, després de conèixer-se que les empreses que comparteix amb la seva dona i exassessora del PSOE al Senat, Elisabeth García, haurien facturat almenys 250.000 euros gràcies a les adjudicacions de contractes públics d’ajuntaments governats pel PSOE per gestionar Punts Violeta. «Hem pres la decisió pensant en el bon funcionament de l’Institut i que no hi hagi cap ombra de dubtes que les polítiques d’igualtat són una autèntica prioritat per a aquest ministeri, i que farem tot el possible perquè avancin els drets de les dones», va declarar la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, després de la reunió del Consell de Ministres.

Els Punts Violeta són un instrument promogut per del Ministeri d’Igualtat amb l’objectiu d’implicar la societat en la lluita davant la violència masclista i estendre, de manera massiva, la informació necessària per saber com actuar o intervenir davant un cas de violència contra les dones. La setmana passada va sortir a la llum que dues de les empreses que comparteix amb la seva dona, Elig Consultoría de Igualdad y Diversidad i IMBER Consultoría de Igualdad, van rebre almenys 64 contractes públics per gestionar-los. García no va trigar a defensar-se. Per mitjà d’un comunicat llançat a la seva xarxa social X va explicar que, després del seu nomenament en el càrrec com a directora de l’Institut de les Dones, va reduir la seva participació empresarial a un 8%, per sota del 10% que permet la llei reguladora dels conflictes d’interessos dels membres del Govern.

Notícies relacionades

Acusacions de «cacera»

Poc després que es conegués la notícia, va assegurar en un nou comunicat que lamentava que el seu cessament vingués per «pseudoinformacions periodístiques que presenten de manera malintencionada fets lícits». «Faré valer, fins on em permet la llei, tots els meus drets i accions per deixar clar que la meva conducta i la de la meva dona s’ha ajustat sempre a dret», afegeix. Per això, explica, no ha dimitit. García parla també de «cacera, cacera menor, però cacera» que va començar, segons ella, amb el seu nomenament. Aquest va estar envoltat de polèmica després de sortir a la llum diversos missatges a X on criticava «la dictadura» o el «deliri queer». Entre els missatges controvertits hi ha el que García tuitejava el gener del 2023, on assegurava que «les dones trans no existeixen».