Intercepció il·legal

El jutge de la trama russa del procés denuncia escoltes

Aguirre sosté que l’àudio difós són fragments de diverses converses

El jutge de la trama russa del procés denuncia escoltes

TV3

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre, que investiga la presumpta trama del procés, i la seva dona van denunciar el 12 de juliol a les dependències de la Policia Nacional la intercepció il·legal d’unes trucades privades entre tots dos, segons una nota emesa pel mateix magistrat. Dos fragments seleccionats d’aquestes converses van ser difosos pel Diario.Red l’1 de juliol amb la intenció, segons el togat, "d’atribuir un contingut merament polític a una conversa que no el tenia completament".

L’àudio té una durada de 27 segons i en ells s’escolta el jutge Aguirre dir: "Em diu ahir que allò de la llei d’amnistia es va tombar per mi". En un altre tall de veu, el magistrat afirma: "És clar, és que serà la tomba. I tant, que ho serà. Al Govern li queden dos telenotícies alemanys. Dos. I ja està. A prendre per cul. Llavors, hi ha gent que s’està situant ja. Ha pres partit, i el partit soc jo". La notícia va ser utilitzada al cap de pocs dies per l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, per tornar a recusar el magistrat que investiga la trama russa del procés i en la qual figura el mateix lletrat, entre 12 persones més, com a investigats.

El jutge i la seva dona asseguren que després d’escoltar els àudios han reconegut "amb claredat" la veu del magistrat. Després de consultar el registre de trucades del mòbil, els dos denunciants van comprovar que el tram de l’àudio sobre la llei d’amnistia va ser tret d’una conversa mantinguda el 31 de gener del 2024, al voltant de les 9.45 hores, un dia després que Junts votés al Congrés aquesta normativa i que, posteriorment, va originar-ne la modificació.

"Fora de context"

Notícies relacionades

La resta de paraules utilitzades per "conformar" l’àudio es tracten, afirma el magistrat, de "frases soltes extretes de diferents converses", que haurien tingut lloc el febrer del 2024. Aquestes expressions "haurien sigut inserides en una mateixa al·locució i fora de context", prossegueix Aguirre, "traslladant una impressió artificial absolutament allunyada de la realitat".

La primera recusació presentada per Boye per una entrevista d’Aguirre a la televisió alemanya va ser rebutjada per l’Audiència de Barcelona. De moment, el nou intent per mirar d’apartar el jutge s’està tramitant.