Finestreta única

Les entitats socials aplaudeixen la cessió de l’IMV

A1-202067619.jpg

A1-202067619.jpg / Marc Asensio Clupes

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’anunci del Govern de traspassar l’ingrés mínim vital (IMV) a la Generalitat de Catalunya no és només una demanda històrica del Govern, sinó que també respon a la petició que les entitats socials, a l’uníson, reclamaven des que es va crear aquesta ajuda social. Des de l’aprovació de l’IMV, any rere any les entitats socials als seus informes anuals a Catalunya demanaven que es fes aquest traspàs.

Notícies relacionades

L’objectiu: reduir la càrrega burocràtica, crear una finestreta única per aconseguir que tots el que les necessitin puguin accedir a les prestacions. "Ja era hora. Arriba molt tard però estem molt contents que es faci efectiu", va dir Sira Vilardell, membre de la junta directiva de la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), especialitzada en la garantia d’ingressos.

En el dia d’avui, l’ingrés mínim vital (IMV) i la renda garantida de ciutadania (RGC) són les dues prestacions que poden cobrar a Catalunya les persones que s’hagin quedat sense res: sense atur i sense cap ingrés. Això sí, sempre que tinguin permís de treball i residència legal a Espanya. L’IMV és una prestació estatal i la RGC és de la Generalitat.