Estratègia del PP

Feijóo demana als diputats i senadors estar "a l’aguait" a l’agost

Feijóo demana als diputats i senadors estar "a l’aguait"  a l’agost

DAVID MUDARRA.

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Tots els missatges de la direcció nacional del PP van en el mateix sentit. N’hi va haver en la junta directiva de dilluns, amb la plana major del partit i molts dels presidents autonòmics presents, i es van repetir ahir davant tots els diputats i senadors del PP: la debilitat parlamentària del Govern torna a posar en qüestió la viabilitat de la legislatura. I tot i que públicament Alberto Núñez Feijóo descarta que Pedro Sánchez convoqui eleccions, no només les va tornar a demanar –"així no podem seguir"– sinó que va traslladar a les seves files que han d’estar "a l’aguait" pel que pugui passar.

Notícies relacionades

Tot i que el Senat encara celebrarà un ple la setmana vinent, els parlamentaris del PP es van acomiadar dimecres. Les vacances d’estiu ja van deixar de ser unes vacances comunes fa anys en la política espanyola. Però en aquesta ocasió, un any després del 23J que Feijóo va guanyar però no va rematar, la tensió segueix en l’aire. El líder conservador va parlar que "el col·lapse definitiu pot arribar en qualsevol moment" i a porta tancada, com relaten diferents diputats, el que va traslladar és que "això rebenti en qualsevol moment" i que el partit ha d’estar preparat.

A Génova no creuen que Sánchez estigui disposat a avançar eleccions en un moment molt convuls a nivell personal, sobretot pel cas que afecta la seva dona, investigada per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció al sector privat. També hi ha una altra investigació entorn del seu germà a Badajoz. La trama Koldo segueix el seu curs. Però, reconeixen al PP, hi ha altres variables –les polítiques– que fan impredictible qualsevol escenari a curt termini. Reconeixen que fins que la llei d’amnistia no s’apliqui a Carles Puigdemont no veuen incentius perquè Junts estripi les cartes definitivament. Però amb l’acord a Catalunya a prop per fer president Salvador Illa tampoc està gens clara la reacció dels neoconvergents.