Preparatius per a l’11 de setembre

Front comú de les entitats independentistes per a la Diada

Sis organitzacions es conjuren per "iniciar un nou cicle" d’unitat i pilotaran les mobilitzacions, que seran descentralitzades

Front comú de les entitats independentistes per a la Diada
1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

"Fem un front comú per tornar a demostrar que l’independentisme és fort, transversal, intel·ligent i madur estratègicament". Amb aquestes paraules va presentar ahir Xavier Antich, president d’Òmnium, el lema de la Diada de l’11 de setembre d’aquest any: Tornem als carrers, que acompanyarà totes les mobilitzacions independentistes pilotades aquest any per sis organitzacions i que estaran descentralitzades per tot el territori català.

Notícies relacionades

L’agrupació de tantes entitats no es repetia des del 2016, quan Catalunya es trobava en ple procés i la xifra de participants superava els 600.000. L’any passat no va arribar als 120.000, segons dades de la Guàrdia Urbana. Amb aquest context, i després d’unes eleccions on les forces independentistes han perdut la majoria al Parlament, ANC, Òmnium, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), el Consell de la República, la Intersindical i el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) s’han conjurat per "iniciar un nou cicle" que es traslladarà a la Diada d’aquest 2024.

Antich va advocar per "tornar a teixir aliances per aconseguir l’objectiu comú", posant d’exemple l’entesa entre les sis organitzacions per sortir als carrers l’11 de setembre. La transversalitat i la pluralitat dins del moviment independentista seran els eixos principals que pilotaran una Diada que, en paraules de les entitats que la preparen, buscarà "pressionar els partits independentistes", i "preservar la llengua i la cultura catalanes".

Temes:

ANC