Assaig militar

Exteriors i les Canàries vigilaran les maniobres del Marroc

Exteriors i les Canàries vigilaran les maniobres del Marroc

ED

1
Es llegeix en minuts

Per segon cop en sis mesos, les aigües pròximes a les Canàries es convertiran en camp d’entrenament militar de la Marina del Marroc. No obstant, al contrari del que va passar a l’abril, aquesta vegada les autoritats de la monarquia alauita sí que han comunicat al Govern d’Espanya els detalls dels exercicis de tir al litoral del Sàhara Occidental, a 140 quilòmetres de Fuerteventura, i això va permetre que la diplomàcia espanyola compartís la informació amb el govern de les Canàries. El Ministeri d’Afers Estrangers d’Espanya i l’Executiu autonòmic vigilaran les maniobres, han confirmat fonts del ministeri i la consellera de Presidència, Justícia i Seguretat, Nieves Lady Barreto, que va afirmar que el Govern d’Espanya "ha informat" de tots els detalls a l’Executiu de Fernando Clavijo.

Lluny de la mitjana

"Exteriors ens ha transmès tranquil·litat. Són maniobres que queden lluny de la mitjana que separa les Canàries del Marroc, tot i que estarem pendents d’aquestes activitats i el ministeri s’ha compromès a mantenir-nos informats en tot moment el temps que durin, així com també ens avisaran si es posa en marxa qualsevol altra activitat", va assenyalar Barreto.

Notícies relacionades

En termes similars, des del despatx del cap de la diplomàcia espanyola s’assegura que es portarà a cap "el seguiment habitual" dels exercicis de tir que el Marroc portarà a terme de l’1 de setembre fins al 31 de desembre davant les costes del Sàhara Occidental, a l’altura de la ciutat d’Al-Aaiun, per garantir la seguretat dels espais aeris i marítims.

Exteriors confirma que és "conscient de l’interès que aquests anuncis puguin generar, especialment a les Canàries, i per aquest motiu, malgrat que no s’aprecien motius de preocupació, les maniobres seran objecte del seguiment habitual".