Pressió a Puente perquè expliqui al Senat el caos que hi ha a Renfe

Els populars volen que el ministre de Transports comparegui aquest mateix mes

Pressió a Puente perquè expliqui al Senat el caos que hi ha a Renfe
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els retards i les incidències s’estan convertint en una cosa habitual a l’estació de tren de Chamartín-Clara Campoamor, a Madrid. Les demores i cancel·lacions constants han posat el focus en el ministre de Transports, Óscar Puente. Ahir, el PP va fer un pas més per pressionar el dirigent socialista i obligar-lo que comparegui al Senat abans que acabi el mes i doni explicacions sobre les "múltiples incidències a la xarxa ferroviària espanyola".

"Els retards, les ruptures, les incidències, a la xarxa ferroviària no han parat des del començament de l’estiu. La resposta a aquesta mala gestió per part del Govern no es dona des del lloc de vacances del ministre, sinó des de les Corts Generals", va sentenciar la vicesecretària d’Organització Territorial del PP, Carmen Fúnez, en declaracions als mitjans davant la seu de Génova. En aquest sentit, va explicar que han demanat la celebració extraordinària d’una sessió de la Comissió de Transports de la Cambra alta perquè Puente doni totes les explicacions necessàries.

Fúnez va insistir que el ministre de Transports ha de donar compte davant tots els espanyols sobre "què està fent o, el que és pitjor, què no està fent perquè la xarxa ferroviària estigui perdent la qualitat que sempre havia tingut". A més, va criticar que totes les incidències han causat enormes molèsties als ciutadans que, en moltes ocasions, no han pogut arribar al seu destí o han perdut connexions amb altres trens.

"Aportar informació"

Notícies relacionades

Fa ja diversos dies, el mateix Puente va assegurar que no té cap problema a comparèixer a les Corts Generals. Fins i tot va dir estar "desitjant-ho". "Crec que les compareixences parlamentàries sempre són una bona ocasió per explicar-se amb calma i aportar informació i dades", va defensar el ministre, alhora que va afirmar que el que busca és "treure el país d’aquesta constant hipèrbole, d’aquesta falta de rigor amb què la dreta analitza les coses".

Els populars van demanar també la compareixença de Puente sobre "els resultats de l’auditoria que va efectuar en el seu ministeri sobre els possibles casos de corrupció", en relació amb la investigació que va anunciar el ministre després de conèixer-se el cas Koldo.