L’acusació pretén vincular el cas Koldo amb el de Begoña Gómez

L’acusació pretén vincular el cas Koldo amb el de Begoña Gómez
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

Les acusacions populars personades en les causes dirigides contra l’entorn de Pedro Sánchez i membres del seu govern pretenen vincular les causes dirigides contra la dona d’aquest, Begoña Gómez –que instrueix el jutge Peinado i que es basa en acusacions de tràfic d’influències– i la que l’Audiència Nacional tramita per una presumpta trama corrupta de compra de mascaretes que estaria dirigida per un assessor de l’exministre José Luis Ábalos a Transports, Koldo García. El nexe d’unió entre totes dues seria Globalia, l’empresa la línia aèria de la qual va obtenir un rescat milionari i que es va relacionar amb Gómez quan aquesta mantenia un lloc a l’Institut d’Empresa.

Si el mes d’abril passat va ser Liberum, personada en el cas Koldo, la que va intentar sense èxit que el jutge Ismael Moreno cités a l’Audiència Nacional la dona del president del Govern, per les trobades que va mantenir amb el CEO de Globalia, Javier Hidalgo, ara són les cinc acusacions personades al Jutjat d’Instrucció número 41 les que volen que s’escolti com a testimoni un dels principals investigats en la trama de les mascaretes, el comissionista Víctor de Aldama.

Contactes

Notícies relacionades

Aquest empresari va accedir a Koldo García coincidint amb el seu paper d’intermediari per part de Globalia, que li pagava 10.000 euros al mes per intermediar amb les autoritats de Veneçuela per intentar cobrar un deute del voltant de 180 milions d’euros. Posteriorment, va ajudar en la consecució del rescat d’Air Europa i va aprofitar els seus contactes a Transports per posar amb safata als seus socis de Soluciones de Gestión un negoci de més de 50 milions d’euros en mascaretes per a diverses administracions en l’òrbita del PSOE.

Es dona la circumstància que Aldama, Hidalgo i Begoña Gómez van coincidir a Sant Petersburg en ocasió de l’assemblea de l’Organització Mundial del Turisme el setembre del 2019.