La detenció fallida de l’expresident

Rull veu "inacceptable" l’informe dels Mossos sobre Puigdemont

El president del Parlament lamenta que la policia catalana "qüestioni" la "professionalitat" dels treballadors de la Cambra

El presidente del Parlament, Josep Rull, habla por teléfono tras interrumpirse el pleno para valorar la suspensión de la sesión solicitada por Junts y a la espera que la Mesa se reúna

El presidente del Parlament, Josep Rull, habla por teléfono tras interrumpirse el pleno para valorar la suspensión de la sesión solicitada por Junts y a la espera que la Mesa se reúna / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Parlament, Josep Rull, va replicar ahir als Mossos que, abans del debat d’investidura de Salvador Illa al qual en principi havia d’assistir Carles Puigdemont, va autoritzar que s’inspeccionés la Cambra per motius de "seguretat", però en cap cas "per detenir ningú". En una intervenció a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada (França), Rull va assegurar que van rebre fins a tres peticions de registre, una cosa "totalment inhabitual", però que, fins que no els van comunicar que "l’objectiu" era garantir que no hi hagués cap explosiu, "no es va autoritzar".

El president del Parlament també va qualificar "d’inacceptable" l’informe policial enviat al Tribunal Suprem, perquè "qüestiona la professionalitat" dels treballadors de la Cambra, i va anunciar que presentarà una queixa al Govern. "És una línia vermella que no estic disposat que es traspassi. És inacceptable que es facin valoracions sobre la seva posició política o ideològica", va afegir.

L’informe que els Mossos d’Esquadra han enviat al Suprem afirmava que Rull va posar impediments per inspeccionar l’interior del Parlament. Segons l’atestat, els agents van poder accedir a la institució hores abans de la investidura però no el dia abans, com havien demanat.

Artefactes explosius

Ahir, Rull va respondre a aquestes acusacions assegurant que sí que va permetre el registre de la Cambra, però només quan se li va comunicar que "l’objectiu" era comprovar que no hi havia artefactes explosius a l’interior, informa l’ACN.

Notícies relacionades

D’altra banda, Rull va manifestar la seva "perplexitat" i "preocupació" pels "termes" en què està redactat l’informe. Va dir que hi ha elements que "simplement no són certs, d’altres que contenen imprecisions i que en d’altres s’entra en terrenys que són inacceptables".

Rull va dir que el seu "comportament" com a president de la Cambra tenia dos objectius. D’una banda, que tots els diputats poguessin estar presents en el debat d’investidura, "inclòs el president Puigdemont". De l’altre, que, "una vegada dins, es garantís la seva seguretat i no pogués ser detingut". "No fa falta un informe policial per remarcar el meu comportament", va insistir.