Resposta a la llei

La Generalitat Valenciana rep llum verda per recórrer l’amnistia

El Consell Jurídic Consultiu considera que "hi ha arguments suficients" perquè el Tribunal Constitucional es pronunciï

La Generalitat Valenciana rep llum verda per recórrer l’amnistia

PP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Jurídic Consultiu (CJC) ha donat llum verda al Govern valencià per a la presentació del recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia, al considerar que "hi ha prou arguments" perquè el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciï.

Així ho va anunciar la vicepresidenta del Consell, Susana Camarero, qui va indicar que el CJC considera que la llei d’amnistia té elements conflictius sobre els quals el Tribunal Constitucional s’ha de pronunciar com el que pot estar afectant al principi d’igualtat i arbitrarietat, va informar ahir la Generalitat Valenciana en un comunicat.

Per unanimitat

Camarero va ressaltar "la unanimitat en el si del CJC, compost per persones elegides pels diferents partits polítics", que, segons va dir, han considerat "aquest recurs com una qüestió clau de consens i de Comunitat". Segons la vicepresidenta, la decisió del CJC "demostra que és impecable jurídicament el recurs que el Consell presentarà i que haurà de ser admès pel Constitucional, que haurà de pronunciar-se sobre aquest".

A més, va incidir que aquest suport també "demostra" que quan el president de la Generalitat, Carlos Mazón, va anunciar aquest recurs "encertava en la seva decisió". "L’està presentant en nom de tots els valencians, per evitar que hi hagi una Espanya de primera per als que decideixen delinquir i malversar els diners públics i una altra per als altres", va defensar la vicepresidenta del Consell.

Notícies relacionades

Finalment, va garantir que el Govern valencià "estarà sempre en la defensa de la llei i de la igualtat dels espanyols". "Aquest consell reivindicarà la igualtat de tracte on sigui i davant qui faci falta, de la mateixa manera que ho farem per evitar el cop d’estat fiscal del Govern de Sánchez", va acabar dient.

Fa uns mesos, amb l’aprovació de l’amnistia, el president del Govern es va aventurar a assenyalar que tots els recursos anunciats per les autonomies del PP i també per Castella-la Manxa, governada pel socialista Emiliano García Page, cauran en sac foradat: "Aquelles comunitats que recorreran davant el TC l’amnistia perdran".