Investigació. Mesura cautelar

Agents suspesos per encobrir Puigdemont

Agents suspesos per encobrir Puigdemont
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de la Policia del Departament d’Interior ha suspès de manera cautelar d’ocupació i sou dos dels tres agents detinguts per ajudar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en la seva fugida el 8 d’agost. El tercer està de baixa i per això no es pot obrir un procediment administratiu contra d’ell, segons va explicar la consellera d’Interior Núria Parlon.

Notícies relacionades

A més, va remarcar que la Divisió d’Afers Interns ha enviat un informe al jutjat en què especifica que estan acusats d’un delicte d’encobriment. "Per coherència amb aquest acte, s’ha obert un expedient disciplinari que ha suspès dos dels mossos de sou i destí", va dir Parlon, que va recordar que hi ha un procés judicial obert i qui ha d’acordar "la resolució definitiva" sobre els agents serà la jutgessa. La consellera també va reconèixer que hi va haver "errors" al dispositiu per detenir l’expresident català. Els tres agents van quedar en llibertat després de declarar davant el jutge. Un d’ells és el propietari del cotxe que Puigdemont va utilitzar per fugir de l’Arc de Triomf.

El Jutjat d’Instrucció 20 de Barcelona investiga els tres agents per incomplir amb la seva obligació de detenir l’expresident i facilitar-li l’escapada. Fa unes setmanes l’expresident de la Generalitat Quim Torra va demanar a Interior que revisés aquesta decisió de suspendre un dels agents, Xavier Manso, ja que és membre del seu equip d’escortes.