La candidatura rivalde Junqueras es presentarà avui

Sans dimiteix com a portaveu del partit per tal d’integrar-se al projecte

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Oriol Junqueras ja té rival que li disputi el lideratge d’ERC. Un grup de dirigents, càrrecs intermedis i militants del partit donaran a conèixer avui la seva candidatura sota la marca Nova Esquerra Nacional. Serà a través d’un acte a l’Espai Innovació del Hub Social Barcelona, al barri barceloní de l’Eixample. Així, a tres mesos del congrés en què els militants han de decidir la nova direcció de l’organització, ja estan definits els dos bàndols en lluita. A un costat del ring, Junqueras; a l’altre, aquesta candidatura rival que recull els afins a la secretària general, Marta Rovira.

La gran incògnita de la candidatura que es presenta avui és qui serà la persona finalment escollida per aspirar al càrrec de president del partit i, per tant, la que es batrà cos a cos contra Junqueras. Per ara, fonts coneixedores del projecte rebutgen assenyalar un cap visible i asseguren que el que busquen és un "lideratge coral" format per cinc o sis persones. Tard o d’hora, no obstant, hauran d’aclarir qui proposen per liderar la formació i, en conseqüència, a qui encomanen la nau.

Notícies relacionades

Encara que la candidatura es resisteixi per ara a donar noms, aquest diari ha pogut saber que alguns impulsors són l’exdiputada Alba Camps, l’exdiputat Eugeni Villalbí, l’exconsellera i ara diputada al Congrés Teresa Jordà i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy. Cal veure si també s’hi sumen exconsellers com Laura Vilagrà, Ester Capella i Natàlia Garriga.

Un altre dels noms destacats del projecte serà el de la fins avui portaveu del partit, Raquel Sans. Segons va avançar Nació Digital i va poder confirmar EL PERIÓDICO, Sans ha dimitit del càrrec per integrar-se en aquesta candidatura. L’argument que ha esgrimit és que no podia mantenir aquesta funció de tanta rellevància en la direcció i, alhora, participar en una de les parts en la contesa.