El PSC proposa David Bote per presidir la Federació de Municipis

El alcalde de Mataró, David Bote, durante una entrevista

El alcalde de Mataró, David Bote, durante una entrevista / Anna Mas

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha proposat que l’alcalde de Mataró, David Bote, sigui el nou president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), en substitució del seu homòleg d’Esparreguera, Eduard Rivas, que ha sigut nomenat cap de gabinet del president de la Generalitat, Salvador Illa. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO de fonts coneixedores, el grup socialista, majoritari al comitè executiu de l’entitat, ja ha comunicat la proposta de Bote a la resta de partits representats a la FMC.

Notícies relacionades

Les mateixes fonts han remarcat que Bote és una "figura de consens" i és el membre que fa més temps que està en la direcció de la FMC, per la qual cosa el seu nomenament com a president seria una qüestió de "meritocràcia". Una vegada que Rivas, president des d’octubre del 2023, ha formalitzat la seva renúncia al ser designat per Illa com a cap de gabinet, és l’assemblea general de la FMC la que ha d’elegir el seu substitut d’entre la resta de membres del comitè executiu.

Bote, que és l’alcalde de Mataró des del 2015, és també un dels vuit vicepresidents de la federació, un organisme que sempre ha elegit els seus presidents per consens. Els governs locals adherits a la FMC representen el 91% de la població de Catalunya, entre ajuntaments, diputacions, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades.

Temes:

David Bote PSC PSC