Canvis en Interior

Sallent, cap de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

L’excap de la policia catalana ocupa l’anterior càrrec d’Esquius, el seu successor

Sallent, cap de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos
2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Canvi de papers. Qui fins dilluns era el màxim responsable dels Mossos d’Esquadra, el comissari Eduard Sallent, s’ha convertit en el cap de la Regió Metropolitana Sud de la policia catalana, després d’un acord de la Direcció General de la Policia. És la primera decisió que pren Josep Lluís Trapero al capdavant del seu nou càrrec polític després de passar a l’excedència com a major dels Mossos per ser director general en el nou Departament d’Interior que lidera Núria Parlon.

Sallent succeeix en el càrrec Miquel Esquius, ara nou comissari en cap dels Mossos i que abans d’assumir aquesta funció a instàncies de la nova cúpula del Departament d’Interior era el responsable de la Regió Metropolitana Sud. Un autèntic intercanvi de funcions entre aquests dos caps policials. Dilluns passat, en la seva primera compareixença davant els mitjans de comunicació, la consellera d’Interior, Núria Parlon, va anunciar la destitució de Sallent i de la seva número 2 en la Prefectura, la comissària Rosa Bosch.

Nova subcap de la Prefectura

També va informar sobre el nomenament de Trapero, Esquius i de la nova subcap de la Prefectura, la comissària Alicia Moriana, que fa uns mesos es va postular contra Sallent per aconseguir la segona plaça de major del cos. Parlon va assegurar que els canvis en la cúpula dels Mossos els havia consensuat amb Trapero feia dies amb l’objectiu d’obrir una "nova etapa" en la policia catalana.

En la seva intervenció, Parlon va desvincular la destitució de Sallent dels "errors" en el dispositiu per detenir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a inicis d’agost. Aquell dia Puigdemont va comparèixer en un acte a Arc de Triomf i després es va escapar sense que els Mossos poguessin atrapar-lo malgrat estar en vigor una ordre de detenció per part del Tribunal Suprem.

Notícies relacionades

El 2020, quan el major Josep Lluís Trapero va ser restituït al capdavant de Mossos, Sallent, que en aquell moment era cap de la policia catalana, va passar a dirigir la Regió Metropolitana Sud, per la qual cosa ja coneix el que ara serà el seu nou destí. Ara, haurà de tornar a lidiar amb una zona policial molt àmplia i activa, ja que té infraestructures importants com l’aeroport, a més d’un gran volum de població.

La Regió Policial Metropolitana Sud inclou l’Hospitalet i les comarques del Baix Llobregat, el Garraf i l’Alt Penedès, així que la varietat criminal és àmplia. Combina zones urbanes molt massificades amb urbanitzacions residencials, a més d’un teixit de polígons industrials on s’ha incrementat la presència de cultius de marihuana en els últims anys.