Pilar Díaz serà la nova delegada del Govern a Barcelona

L’actual alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, un dels líders locals més veterans del PSC, substituirà en el càrrec Joan Borràs

Pilar Díaz, alcaldesa de Esplugues de Llobregat

Pilar Díaz, alcaldesa de Esplugues de Llobregat / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mentre continua donant forma als càrrecs intermedis de la Generalitat, Salvador Illa també ha d’elegir els nous delegats del Govern a les quatre províncies catalanes. I per fer-ho torna a mirar al planter municipal del PSC. L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, deixarà el càrrec en els pròxims dies per ser nomenada delegada de la Generalitat a Barcelona, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO de fonts coneixedores. El Consell Executiu té previst aprovar avui la designació de Díaz, que era al capdavant d’aquest ajuntament metropolità des del 2006 i és diputada provincial des del 2011.

La Delegació del Govern a Barcelona representa institucionalment la Generalitat a les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental i es cuida d’implementar des de la proximitat de l’àmbit local les polítiques de l’Executiu català. Díaz substituirà en el càrrec Joan Borràs, que va assumir la delegació després de l’arribada al Govern de Pere Aragonès el 2021.

Notícies relacionades

Díaz (Barcelona, 1967) és un dels càrrecs locals més veterans del PSC, partit en què milita des del 1983. Des del desembre del 2011 és membre de l’executiva dels socialistes catalans com a secretària d’Universitats i Investigació. No en va, Díaz és doctora enginyera en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya, on va ser professora associada, del 1991 al 1995. Des d’aleshores és professora titular.

L’any 2003, Díaz es va convertir en la primera tinenta d’alcaldia d’Esplugues de Llobregat, succeint Carme Chacón. Va ostentar el càrrec fins al 12 de juny del 2006, dia en què va assumir l’alcaldia de la ciutat després de la renúncia de l’anterior alcalde, Lorenzo Palacín.