Les promeses

Jornada laboral, vivenda i impostos

Jornada laboral, vivenda i impostos

EFE

1
Es llegeix en minuts

En un començament de curs ben carregat d’incertesa per l’amenaça d’una ruptura de la majoria d’investidura, Pedro Sánchez va fixar les seves prioritats per als mesos vinents mirant a assumptes de consens, amb caires genèrics i moderant la càrrega ideològica. El cap de l’Executiu es va comprometre a tirar endavant la reducció de la jornada laboral, sempre que hi hagi acord entre els sindicats i la patronal, continuar treballant per mirar de facilitar l’accés a la vivenda i avançar en la progressivitat fiscal.

Notícies relacionades

En el pla econòmic va fer una lectura triomfalista partint de "dades objectives i inapel·lables" i va fiar el procés de reindustrialització per al canvi de model als fons europeus. En aquest quadrimestre, el Govern desplegarà 3.100 milions en préstecs procedents d’aquests fons. En matèria de fiscalitat, Sánchez va apel·lar a la progressivitat per acotar "privilegis desproporcionats de certes elits". Això és, "gravar fiscalment" qui més té, "no per penalitzar els milionaris, sinó per protegir les classes mitjanes".

En el capítol de vivenda es va limitar a relatar les línies ja traçades, centrades en l’augment del parc de vivenda pública o el control dels pisos turístics.