La polèmica mesura de gràcia

El PP recorre al Constitucional la llei d’amnistia per "injusta"

Gamarra denuncia que el text legal és "immoral", mentre que el Govern lamenta que els populars segueixin el "camí del populisme"

El PP recorre al Constitucional  la llei d’amnistia per "injusta"
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP va registrar ahir un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia als dirigents del procés. Així, la secretària general del partit, Cuca Gamarra, en un vídeo gravat, afirma que aquest recurs era "necessari" i una "obligació moral" del PP perquè considera que és "l’únic partit d’Estat que queda en l’arc parlamentari" d’Espanya.

Gamarra denuncia que Pedro Sánchez ha impulsat i aprovat aquesta mesura de gràcia, "injusta" i "immoral", només per retenir el poder. "El recurs plasma totes les infraccions i vulneracions de la nostra Carta Magna en les quals incorre aquesta llei d’amnistia", afirma la número dos del PP. El partit no ha fet públic de moment el recurs davant el Tribunal Constitucional, firmat pels diputats i senadors. "L’amnistia s’impulsa per aconseguir el poder a canvi de la impunitat", remarca.

La dotzena d’autonomies governades pels populars també tenen previst presentar els seus propis recursos d’inconstitucionalitat contra l’amnistia perquè trenca la igualtat dels espanyols. Totes les comunitats tenen com a termini màxim dimecres vinent, ja que la norma es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat l’11 de juny i disposen de tres mesos per poder recórrer-la.

La resposta de l’Executiu

Notícies relacionades

"Amb aquest recurs, el PP segueix en el camí del populisme", va sentenciar la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, després de conèixer-se el recurs. La dirigent socialista va criticar que la resposta dels populars sigui sempre la mateixa, la de recórrer al Tribunal Constitucional les lleis que no els agraden i que ha aprovat el Congrés. "Si tenen un model alternatiu de país, que l’exposin, que estem disposats a escoltar-los", va replicar.

Després de comparèixer a la Cambra baixa pels errors que conté la llei de paritat, que va assegurar que es repararan aviat, Redondo va comparèixer davant els mitjans per criticar la decisió que han adoptat els conservadors. "Davant qualsevol avenç en drets, en integració territorial, en resolució dels realment complexos conflictes que té la societat espanyola, el PP no els recolza. Està sempre a la contra. Està intentant sempre que aquests avenços no es produeixin", va denunciar.