Crisi interna

Bosch recolza una tercera candidatura en la carrera per liderar ERC

zentauroepp52699332 21 02 2020 el conseller de acci n exterior  relaciones insti200309114740

zentauroepp52699332 21 02 2020 el conseller de acci n exterior relaciones insti200309114740 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La carrera per liderar ERC en el congrés del 30 de novembre s’anima per moments. Ahir es va llançar la candidatura Foc Nou que, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, compta amb la participació destacada de l’exconseller, exdiputat al Congrés i exregidor de Barcelona Alfred Bosch. És la tercera llista en competició després de les ja conegudes de Nova Esquerra Nacional –pròxima a Marta Rovira– i la que lidera Oriol Junqueras.

Segons diverses fonts, l’exconseller i altres membres del partit fa diversos dies que tenen contactes per buscar suports i construir el projecte. La idea, presentar una candidatura que es reivindiqui com la "realment regeneradora". Així, buscaran erigir-se com l’autèntica renovació en el partit davant les altres dues llistes, unes de les quals lidera l’expresident de la formació –Junqueras- i l’altra que té la simpatia de l’actual secretària general –Rovira.

Recuperar l’essència

Notícies relacionades

Una altra idea forta d’aquest projecte, segons van explicar en un apunt a la xarxa social X, serà el rebuig de "pactar sistemàticament amb l’espanyolisme". És a dir, proposaran recuperar l’essència de l’ERC d’abans del 2018: un partit nítidament independentista, partidari de la confrontació amb l’Estat i contrari a teixir acords amb el PSC a Catalunya o amb el PSOE a Madrid. Els impulsors consideren que cap de les altres dues candidatures en disputa podran presentar les mateixes credencials, ja que totes dues tenen destacats membres que han apostat en algun moment pels pactes amb els socialistes.

Fonts de Foc Nou asseguren que el projecte està en "procés de gestació" i que falten uns dies perquè es donin a conèixer les propostes i les cares que l’integraran. Admeten que Bosch –que va haver de dimitir de conseller per un cas d’assetjament sexual d’un membre de la seva conselleria– és entre els impulsors, però asseguren que no tenen encara definit els que optaran als dos principals càrrecs en joc.