L’oposició. «Harakiri socialista»

El PP denuncia que el president "purgarà" els seus crítics al PSOE

El PP denuncia que el president "purgarà" els seus crítics al PSOE

Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

"Alguns poden pensar que [Pedro] Sánchez se’n va a la Xina a aprendre del Partit Comunista sobre disciplina interna, però jo tinc la sensació que Sánchez se’n va a la Xina perquè el Partit Comunista aprengui d’ell", va afirmar ahir la secretària general del PP, Cuca Gamarra, abans de denunciar que el líder del PSOE prepara una "purga" en el seu partit per desterrar a tots aquells que estan en contra del finançament singular català. A més, va retreure al cap de l’Executiu que no hagi donat cap explicació en el comitè federal del PSOE sobre el pacte arribat amb ERC per fer president de la Generalitat a Salvador Illa.

Des de Sòria, Gamarra va criticar que Sánchez no hagi ofert cap dada sobre l’acord als barons socialistes: "Ni una sola explicació perquè és indecent". En aquesta línia, va assenyalar que suposa la "ruptura de la caixa única" i que només porta "insolidaritat i desigualtat".

A més, la dirigent del PP va posar el focus en el congrés federal que el PSOE ha convocat per a finals de novembre. "Un congrés –va dir– per entronitzar com a ideari socialista la desigualtat, els privilegis i l’egoisme, un congrés perquè l’aplaudeixin [a Sánchez] i avalin les polítiques d’un líder que està portant el PSOE a l’extinció".

Notícies relacionades

Gamarra va recalcar que aquesta cita serà en la que el PSOE es faci l’harakiri i firmi "la seva acta de defunció" per convertir-se en el PSC, amb un programa basat en la "desigualtat legal" per l’amnistia, l’"insolidaritat econòmica" pel finançament singular, i la "divisió cultural" per la immersió lingüística. "El PSOE no ha convocat un congrés, el que ha convocat és el funeral del socialisme", va sentenciar la líder conservadora, pocs minuts després que Sánchez parlés en el comitè federal del seu partit.

Gamarra va destinar bona part del seu discurs a criticar el Govern per comparar la fiscalitat diferenciada de Sòria, Terol i Conca amb el finançament català. "Soc aquí per defensar que els ciutadans de Sòria, de Terol i de Conca no siguin utilitzats políticament per Sánchez ni pels seus per justificar l’injustificable, el cop definitiu de la cohesió social i a la igualtat".