Negociació pressupostària

Els Comuns exigeixen canvis legals junt amb el pla de vivendes del Govern

El partit celebra que "la maquinària es posi en marxa", però demana no ajornar la reforma dels lloguers de temporada

Els Comuns exigeixen canvis legals junt amb el pla de vivendes del Govern
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les negociacions formals sobre els pressupostos del 2025 encara no estan en marxa, però sí que hi ha converses per deixar clares les prioritats. Per als Comuns, els comptes del nou Govern han de reflectir i "concretar" tots aquells acords que van permetre el vot afirmatiu dels seus diputats en la investidura de Salvador Illa. Una de les claus d’aquest pacte, per als liles, són les polítiques de vivenda. El partit veu positiu que el Govern hagi decidit posar en marxa el pla de vivendes, tal com va avançar la consellera Sílvia Paneque aquest cap de setmana; no obstant, exigeixen que s’acompanyi dels canvis legislatius previstos en l’acord.

El partit liderat per Jéssica Albiach considera que la clau és que "la maquinària es posi en marxa", de manera que veuen l’anunci com un primer pas en aquest sentit, tot i que insisteixen a no ajornar els canvis legals. En el pacte d’investidura, el PSC i el Comuns adquirien el compromís d’"impulsar abans d’acabar l’any" una reforma de la llei d’arrendaments urbans per posar límits als lloguers de temporada.

Notícies relacionades

Acords d’investidura

ERC també va valorar ahir els primers passos de l’executiu d’Illa en matèria de vivenda. Als republicans no els va agradar que la Generalitat accepti la preeminència de la llei estatal sobre el control del preu del lloguer respecte a la llei catalana. Els republicans ara posaran el focus en el fet que es compleixin els acords d’investidura que van firmar amb el PSC.