Page eleva el xoc amb el PSOE amb un recurs a la mesura de gràcia

El Govern de Castella-la Manxa se suma a l’estratègia de les comunitats del PP

Page eleva el xoc amb el PSOE amb un recurs a la mesura de gràcia
1
Es llegeix en minuts

El Govern de Castella-la Manxa consuma l’amenaça que ja va anunciar al maig al recórrer davant el Tribunal Constitucional la llei d’amnistia. Segons fonts de l’Executiu, el recurs es va presentar telemàticament ahir a les 9.00 hores per part dels seus serveis jurídics. Un marc temporal amb què volen rebutjar qualsevol interpretació sobre una coordinació amb les comunitats del PP. La president de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar el seu recurs també ahir. Malgrat tot, les mateixes fonts socialistes a Castella-la Manxa insisteixen que només es tracta d’una "coincidència temporal" i que el seu recurs és la materialització d’un procés que van iniciar "fa mesos". Després de la Comunitat de Madrid, es va anunciar el mateix pas per part de la Comunitat de València i s’esperava que entre ahir i avui ho fessin la totalitat dels onze executius autonòmics en mans del PP.

Notícies relacionades

El xoc del baró díscol socialista amb el Govern es va intensificar en l’últim Consell Federal del PSOE, dissabte, on també va titllar d’inconstitucional el concert català. Page ja va traslladar el 31 de maig la seva intenció de demanar al consell consultiu l’informe preceptiu previ a la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional sobre la llei d’amnistia. Un pas amb què es va afegir als recursos que ja havien anunciat les comunitats governades pel PP.

Malgrat que tots els diputats de la federació socialista que dirigeix van votar a favor de la mesura de gràcia durant la seva tramitació parlamentària, acatant la disciplina de vot del PSOE, Page va defensar coincidint amb el Dia de Castella-la Manxa que el seu mandat com a president era "vetllar pels interessos" de la seva regió i "particularment de les nostres competències".