La fiscalia demana investigar Peinado per prevaricació per citar Sánchez

El ministeri públic considera "arbitrària i injusta" la citació del jutge al president per declarar en la causa sobre la seva dona

La fiscalia demana investigar Peinado per prevaricació per citar Sánchez

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Fiscalia de Madrid ha emès un informe en el qual sol·licita l’admissió de la querella presentada pel president del Govern, Pedro Sánchez –a través de l’Advocacia de l’Estat–, contra el jutge Juan Carlos Peinado, a qui acusa de prevaricar al cridar-lo a declarar en la causa en la qual manté imputada la seva dona, Begoña Gómez, per tràfic d’influències i corrupció entre particulars, sense que existeixin indicis per a això.

En el seu escrit, que firma la fiscal superior de Madrid, Almudena Lastra, s’assenyala que la decisió de cridar-lo perquè declari com a testimoni es pot entendre a priori com "arbitrària i injusta" quan "falta una fonamentació jurídica raonable" per part del magistrat per justificar la presa de declaració a la Moncloa.

"En cap moment es motiva jurídicament, en definitiva, la conveniència i utilitat de la diligència, ni per què, entre les dues modalitats de compareixença previstes en la llei, opta per aquella que exposa més la institució que representa la persona cridada a declarar", assenyala el ministeri públic en el seu escrit.

Notícies relacionades

A la seu de la presidència

El titular del Jutjat d’Instrucció número 41 no va permetre al president respondre per escrit i es va desplaçar personalment fins a la seu de la presidència del Govern per a la presa de declaració. Això determina que el Tribunal Superior de Madrid hagi d’admetre la querella.