El PPC denuncia que el Govern "manté la litúrgia nacionalista"

Fernández diu que "una part important de la societat se sent aliena a la seva pròpia Diada"

El PPC denuncia que el Govern "manté la litúrgia nacionalista"
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP català, Alejandro Fernández, va retreure ahir al president de la Generalitat, Salvador Illa, que mantingui una "litúrgia nacionalista que només representa una part de la societat" en els actes institucionals de la Diada. Segons la seva opinió, el format de la jornada "continua provocant que una part important de la societat catalana se senti aliena a la seva pròpia Diada".

"Volem recuperar una Diada de tots, sense catalans de primera i de segona, sense cordons sanitaris, sense cap tipus d’exclusió", va dir juntament amb altres membres del PP, com el diputat del Parlament Joan Fernández i el portaveu a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera. Per a Fernández, la Diada hauria de reflectir una visió plural de la societat però "només se senten còmodes aquells que comparteixen els símbols nacionalistes".

Notícies relacionades

Exigències dels populars

Fernández va traslladar a Illa i els seus suports de la investidura –ERC i Comuns– cinc "qüestions indispensables", que passen en primer terme com que Catalunya és i serà plural, va dir textualment. Va recordar que Catalunya té dues llengües oficials, i que sancionar, multar o imposar-ne una és "el pitjor camí per potenciar la llengua catalana".