Crisi interna

ERC convoca un consell el dia que Junqueras presenta la seva candidatura

La secretaria general adjunta de ERC, Marta Vilalta, en el mitin de ERC por la Diada.

La secretaria general adjunta de ERC, Marta Vilalta, en el mitin de ERC por la Diada. / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les aigües a ERC estan agitades i cada dia hi ha un exemple més o menys explícit de la fractura interna que viu el partit. Segons va poder saber EL PERIÓDICO, la direcció de la formació i la candidatura d’Oriol Junqueras han tornat a protagonitzar una picabaralla, aquesta vegada per un tema de calendari. La qüestió és que el partit ha situat una reunió del consell nacional, un dels seus òrgans més importants, per al 21 de setembre i aquest és just el mateix dia que Oriol Junqueras té previst celebrar un acte a Olesa de Montserrat per presentar la seva candidatura a les primàries del 30 de novembre. ¿Una coincidència inevitable o una contraprogramació en tota regla?

"Les casualitats no existeixen"

Notícies relacionades

Des de la candidatura d’Oriol Junqueras, i també diversos militants que li donen suport, consideren que la data és un estratagema per complicar la presentació del projecte de l’expresident del partit.

El seu argument, al·leguen, és que la candidatura de l’exlíder d’ERC va anunciar públicament el 26 d’agost que celebraria l’acte de presentació el 21 de setembre. En canvi, assenyalen que el partit va convocar més tard, el dia 4 de setembre, el consell nacional per a aquell mateix dia 21. "Les casualitats no existeixen", exposa un militant junquerista. La posada de llarg del projecte de Junqueras estava prevista al matí i es passa a la tarda.