Acord per accelerar l’ampliació de l’hospital Josep Trueta de Girona

El president es compromet davant l’alcalde de la ciutat a impulsar una obra que considera "prioritària" i "estratègica"

Acord per accelerar l’ampliació de l’hospital Josep Trueta de Girona
2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, va sortir ahir explícitament satisfet de la reunió amb el president de la Generalitat, Salvador Illa, després d’obtenir el seu compromís d’"accelerar" la construcció del nou campus de l’hospital Josep Trueta, que les dues parts van definir com a "prioritari" i "estratègic" per a tota la regió gironina.

Aquest mes de setembre s’iniciaran els tràmits per licitar el contracte que definirà el projecte amb una dotació de 25 milions d’euros. La data perquè aquesta ampliació, que s’ubicarà en uns terrenys entre Salt i Girona, estigui acabada és l’any 2030, tot i que es va deixar oberta la possibilitat que sigui abans.

Després de reunir-se amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la setmana passada, l’objectiu d’Illa és continuar estrenyent vincles amb el món local. Després del de Girona, passaran per Palau els alcaldes de Tarragona i Lleida, Rubén Viñuales i Fèlix Larrosa respectivament, tots dos del PSC. Que Salellas sigui de la CUP no va impedir que el dirigent sortís "content" de la reunió pels compromisos amb el Trueta, a més d’haver exposat altres qüestions com millores en vivenda, barris i mobilitat. "Forma part de la nostra agenda prioritària", va confirmar el conseller de Presidència, Albert Dalmau.

Mobilitat

En matèria de mobilitat, l’alcalde de Girona sí que va qüestionar que la connexió de l’alta velocitat amb l’aeroport gironí sigui una prioritat, com va defensar la portaveu del Govern i consellera de Territori, Sílvia Paneque, en una entrevista amb EL PERIÓDICO. Segons el seu criteri, s’ha de posar el focus a potenciar les línies d’autobusos i les connexions amb tren convencional, que va definir com la "mobilitat que té a veure amb la majoria de treballadors", a més de la mobilitat amb bicicleta.

Durant la reunió també es va abordar la necessitat de construir vivenda pública a Girona. Per a aquest objectiu hi haurà una trobada tècnica específica en les pròximes setmanes amb l’objectiu determinar la disponibilitat de sòl per impulsar noves promocions assequibles i accelerar tràmits i llicències que agilitin la construcció.

Inversions als barris

Notícies relacionades

També van abordar la necessitat d’aconseguir augmentar les inversions als barris, una altra de les carpetes estratègiques del Govern d’Illa, tot i que les concrecions de les quantitats s’hauran d’abordar en els nous pressupostos. Salellas va assegurar que si la CUP participa o no en la negociació dels comptes ho haurà de decidir la nova direcció que s’esculli en l’assemblea que té agendada el partit el dia 21 de setembre, però va deixar entreveure que, com a alcalde, ho veuria amb bons ulls.

En matèria territorial, i d’acord amb els incendis que aquests dies han afectat el Priorat, Dalmau va anunciar que el president Illa té la intenció de visitar el territori per, més enllà de l’emergència, posar en marxa una "agenda de mesures urgents" sobre un terreny especialment afectat per la sequera. Els seus alcaldes han lamentat en les últimes hores la falta de mesures estructurals relacionades amb la crisi hídrica, amb l’agricultura i amb la despoblació.