Colau deixa el consistori i confia en la victòria dels comuns el 2027

L’exalcaldessa de Barcelona repassa els èxits dels seus dos mandats a la festa del desè aniversari del partit

La ex alcaldesa de Barcelona Ada Colau, en su discurso durante la fiesta del décimo aniversario de Barcelona en Comú

La ex alcaldesa de Barcelona Ada Colau, en su discurso durante la fiesta del décimo aniversario de Barcelona en Comú / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va mostrar convençuda que Barcelona En Comú està en condicions "de tornar a guanyar les eleccions" a la capital catalana el 2027. Va celebrar ahir a la Nau Bostik de Barcelona una festa amb motiu del seu desè aniversari com a formació política en un moment de canvis en el conjunt de l’espai propiciats per la marxa de Colau del consistori barceloní i de la primera línia de la política catalana. Colau va intervenir prop d’una hora en l’aniversari, acompanyada pel grup de Barcelona en Comú a l’Ajuntament de la capital i per figures destacades de l’espai polític, un acte en què ha començat deixant clar que no es tracta d’"un comiat, sinó una celebració".

Colau va confirmar a inicis de setmana que deixarà l’Ajuntament de la ciutat el mes d’octubre vinent per vincular-se a la fundació dels comuns amb l’objectiu de teixir aliances internacionals i repensar l’estratègia de les esquerres, i també va traslladar la seva intenció de no optar a la reelecció com a coordinadora de Catalunya En Comú, càrrec que comparteix amb Jéssica Albiach i Candela López.

A la fila zero de l’acte hi havia algunes de les figures més destacades dels comuns, com el ministre de Cultura, Ernest Urtasun; el secretari de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, i l’eurodiputat Jaume Asens, a més d’Albiach. Al llarg de la seva intervenció, Colau va fer un repàs de l’obra del seu govern municipal durant els dos mandats que va ocupar l’alcaldia, entre la qual ha esmentat la superilla del carrer Consell de Cent, el pla de barri, les cooperatives de vivenda o les iniciatives en matèria de turisme.

Notícies relacionades

"Esperit de cooperació"

Colau també va apostar perquè els comuns es continuïn articulant a nivell català "amb esperit de cooperació": "Els comuns sempre hem tingut clar que, més enllà de les diferències que puguem tenir, compartim un programa amb les forces republicanes federals germanes", va dir. En aquesta línia, va esmentar Podem, Compromís i les Marees gallegues. A més, Colau va reivindicar Barcelona En Comú com "un espai molt viu, que té un projecte per a la ciutat" i al qual, "fins i tot després d’haver perdut l’alcaldia, no para d’entrar gent nova".