Xoc entre administracions

Ayuso acusa la Moncloa d’idearun cop econòmic contra Madrid

La presidenta denuncia l’"abraçada de l’os" de l’Executiu a la seva comunitat amb mesures com la singularitat fiscal catalana

Ayuso acusa la Moncloa d’idearun cop econòmic contra Madrid
1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, persisteix en la idea que el Govern persegueix atacar Madrid a cada una de les seves decisions. Ahir, davant les expectatives sobre els pròxims pressupostos per a la regió, la dirigent va assenyalar el Govern com a responsable de l’ajustament dels seus comptes, ja que considera que la falta de projecte a nivell nacional i les derivacions que està tenint la singularitat fiscal pactada a Catalunya només impliquen perjudicis per a la regió. De fet, ha acusat la Moncloa d’estar "dissenyant ad hoc un sistema per perjudicar Madrid i anar abraçant-la, com una abraçada de l’os".

Notícies relacionades

No és la primera vegada que Ayuso denuncia que l’Executiu de Pedro Sánchez busca ofegar i assetjar la Comunitat. Però aquesta vegada ho fa al·ludint al nou debat obert sobre el finançament autonòmic i les repercussions que pot tenir que Catalunya deixi de formar part de la caixa comuna. Aquesta "abraçada de l’os" a Madrid, va apuntar, es fa "moltes vegades amb mesures que es veuen, d’altres que no", però en qualsevol cas estan dirigides perquè "matin l’incentiu", una cosa que, per contra, assegura que busca fomentar a la comunitat, i demana al Govern que expliqui "per què li assesten aquest cop econòmicament a la capital de tots".

Ho va dir al fòrum ABC, en què va explicar que el seu gabinet està treballant en els pressupostos de la comunitat que ha de presentar en les pròximes setmanes i que aquesta vegada no explicarà amb la mateixa injecció de fons europeus d’exercicis anteriors.