La situació a les Canàries

Clavijo força la seva presència en la reunió sobre immigració

El president canari intervindrà en la intermnisterial que se celebra avui a Madrid

Clavijo força la seva presència en la reunió sobre immigració
1
Es llegeix en minuts

El president de les Canàries, Fernando Clavijo, intervindrà avui en la comissió interministerial d’Immigració per exposar la situació de l’arxipèlag davant l’emergència humanitària per l’acollida de més de 5.300 nens i adolescents no acompanyats. Divendres passat, a través d’una carta, Clavijo va sol·licitar al ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, president de la interministerial, participar en la trobada "amb veu, però sense vot", tal com permet la normativa. Aquell mateix dia, el ministre i expresident canari va respondre refusant la demanda de Clavijo. Torres va al·legar que la reunió ja s’havia convocat dimecres, "en temps i forma", i que l’ordre del dia ja estava tancat.

Notícies relacionades

Després de conèixer la negativa de Torres, Clavijo va reiterar la seva petició de participar en aquesta trobada o en una de posterior, "per abordar un drama humanitari de caràcter urgent". A la seva carta, el cap de l’Executiu canari anunciava que avui estaria a Madrid per "atendre altres compromisos".

Mentre Clavijo volava a Madrid per complir amb la seva agenda, Torres va respondre l’escrit, acceptant la seva intervenció al finalitzar la reunió dels ministres, una vegada abordats els punts de l’ordre del dia. Fonts del Ministeri de Política Territorial asseguren que "el Govern no ha negat la participació del president de les Canàries en la comissió interministerial d’Immigració". El canvi de postura del ministre va ser comunicat abans als mitjans que a l’interessat, el gabinet del qual va rebre la carta de Torres minuts després que saltés la notícia que finalment seria escoltat.