Junts exigeix a ERC que es disculpi per uns cartells contra Puigdemont

Turull atribueix a l’estructura b dels republicans els pòsters que titllaven de corrupte l’expresident i no descarta accions legals

Junts exigeix a ERC que es disculpi per uns cartells contra Puigdemont
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Junts exigeix a ERC una disculpa per les campanyes impulsades per l’estructura b del partit contra el seu partit, després que els republicans reconeguessin, entre altres accions, haver enviat uns mariachis a la seu dels postconvergents mentre decidien si sortien del Govern. No obstant, ahir en una entrevista en La 2, el secretari general del partit, Jordi Turull, els va acusar també de ser darrere dels cartells que titllaven l’expresident Carles Puigdemont de "corrupció" durant la campanya electoral de les eleccions catalanes del 12 de maig, i es va preguntar si també van ser ells els que van fer el muntatge en el qual es veia Jaume Collboni i Xavier Trias besant-se.

"El mínim seria una disculpa", va reclamar Turull, i no va descartar emprendre accions legals contra Esquerra. El dirigent de Junts també va explicar que no parla amb la seva homòloga a ERC, Marta Rovira, des del mes de juliol i veu difícil reconstruir els ponts perquè considera que, a l’investir Salvador Illa com a president de la Generalitat, "han canviat de riu".

"Han tingut un any"

Turull es va reunir en més d’una ocasió amb Rovira després de les eleccions catalanes i, en almenys dues trobades, també va participar Puigdemont. Els contactes van servir per pactar la composició de la Mesa del Parlament i atorgar la presidència a Josep Rull (Junts); no obstant, els postconvergents no van aconseguir convèncer els republicans perquè trenquessin negociacions amb el PSC i forcessin una repetició electoral.

Notícies relacionades

Turull va fer aquestes declaracions en una entrevista en la qual també va aprofitar per enviar un missatge al PSOE. En aquest sentit, va avisar els socialistes que, si no compleixen els acords assolits l’últim any, no hi haurà negociació de pressupostos possible. "Han tingut un any per complir, que facin balanç de com ha anat. O espavilen una mica, o no ens haurien de dir ni que anem a negociar els pressupostos", va alertar.

Entre aquests acords, el dirigent postconvergent va posar el focus en la proposta sobre el traspàs de les competències en immigració a la Generalitat. Va reconèixer que hi ha hagut intercanvi de documents, com va explicar EL PERIÓDICO, però considera que la proposta encara és millorable i va demanar accelerar el calendari.