Ayuso exigeix negociar un ordre del dia abans de reunir-se amb Sánchez

"Jo no vaig a la Moncloa a fer un cafè", adverteix la presidenta madrilenya, que deixa enlaire la seva assistència a la cita

Ayuso exigeix negociar un ordre del dia abans de reunir-se amb Sánchez
1
Es llegeix en minuts

Durant tota la setmana passada, Isabel Díaz Ayuso va reduir el to del seu envit sobre les reunions bilaterals amb Pedro Sánchez. Va suggerir als seus companys de partit que no hi anessin, però després va matisar que es referia que no hi anessin si era per parlar de finançament autonòmic. Els barons es van molestar perquè entenien que no era qui per decidir per ells, i ella i el seu equip van matisar que també hi aniria si era per parlar de les coses de Madrid. Ahir va tornar a elevar el to en els condicionants, exigint un ordre del dia negociat entre els gabinets de la Moncloa i Sol i deixant de nou enlaire la seva assistència: "Jo no vaig a la Moncloa a fer un cafè".

Notícies relacionades

Aquestes declaracions, fetes en una entrevista a Telecinco, coincideixen amb la convocatòria que Sánchez ja ha fet per a les primeres reunions bilaterals que es produiran aquest divendres i que començaran amb el lehendakari Imanol Pradales, amb qui va estar aquest estiu en la seva primera reunió després de les eleccions basques. Tot seguit, el mateix dia, es reunirà amb el president andalús Juanma Moreno i el gallec Alfonso Rueda. A l’hora de l’entrevista, però, Ayuso assegurava que encara no havia rebut cap convocatòria de la Moncloa.

La presidenta madrilenya va exigir un ordre del dia negociat, però va deixar clar que "desconfia totalment d’aquest format", deixant entreveure que només hi anirà per obligació institucional, sempre que la llista de temes que calgui tractar la convenci.