ERC assegura que JxCat s’ha unit al PP i Vox en un "bloc nou"

ERC assegura que JxCat  s’ha unit al PP i Vox en un "bloc nou"

Jesús Hellín - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va alertar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, que aquesta legislatura s’està formant "un bloc nou de dreta i ultradreta" en què, a banda del PP i Vox, s’ha inclòs el partit que lidera Carles Puigdemont. "Ja han perdut 35 votacions, moltes de les quals per aquest bloc –va assenyalar Rufián–. Ahir mateix contra la regulació del lloguer, que afecta tantíssima gent".

En la sessió de control al Govern al Congrés, Rufián va preguntar ahir a Sánchez quant creu que durarà la legislatura. "Fa mesos que van dient, no, Junts per Catalunya no s’atrevirà. No, home, Junts no pot anar amb els que van pegar els catalans l’1 d’octubre. No, home, Junts no pot anar amb els que neguen la nació catalana. No, no poden", va dir el portaveu d’Esquerra Republicana. "Va ser un vot miserable", va afegir el dirigent republicà.

En la seva resposta, Sánchez no es va referir explícitament a Junts, va reivindicar la feina d’ERC i va insistir també en la seva voluntat d’esgotar la legislatura. "Les legislatures, segons mana la Constitució, són de quatre anys. Per tant, ens queden tres anys fins al final d’aquesta legislatura", va indicar.

Notícies relacionades

A més, el president del Govern va recordar que en l’anterior legislatura es van aprovar 200 lleis i en l’actual, sense haver complert un any al capdavant del Govern, ja han aprovat 12 projectes de llei entre reials decrets, lleis i projectes de llei.

D’altra banda, va destacar que el Govern ha aconseguit "normalitzar una situació que ens va venir heretada" amb mesures "molt difícils d’explicar per a l’opinió pública espanyola". I va esmentar el pacte entre els socialistes i ERC per al finançament a Catalunya que, segons va dir, "avança en federalisme i en corresponsabilitat fiscal".

Temes:

Govern Vox