El Govern presenta a Reynders el pla de regeneració democràtica

El Govern presenta a Reynders el pla de regeneració democràtica
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre espanyol de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, va mantenir ahir una reunió amb el comissari europeu de Justícia sortint, Didier Reynders, a qui va entregar el pla d’acció democràtica aprovat pel Govern per combatre les "notícies falses" i els "pseudomitjans".

En aquella trobada, en la qual van fer balanç de la situació de la justícia i de l’Estat de dret a Espanya, Bolaños va tornar a agrair a Reynders el treball de la Comissió Europea com a mediadora en la negociació per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l’òrgan de govern dels jutges, després de cinc anys de bloqueig, van informar fonts del Ministeri.

Durant la reunió, el ministre va voler donar a conèixer al comissari el nou Pla d’Acció per la Democràcia, aprovat dimarts en el Consell de Ministres.

Segons assenyalen les esmentades fonts, aquesta iniciativa del Govern "ha sigut acollida de manera molt positiva pel comissari Reynders, que ha ressaltat la importància de protegir les democràcies europees de les notícies falses i la desinformació".

Bolaños li va explicar que, amb aquest pla, Espanya "avança en la implementació de les recomanacions de l’informe sobre l’Estat de dret de la Comissió, com l’aprovació d’una llei de secrets oficials o d’una llei de lobbies".

Notícies relacionades

D’aquesta manera, segons indiquen aquestes fonts, Espanya assumeix "el paper de referència en l’agenda europea de defensa dels principis democràtics en un moment en què estan sent qüestionats des de posicions extremistes que rebutgen els plans d’acció per la democràcia de la UE i del Govern d’Espanya".

"Aquests plans suposen una eina eficaç contra la desinformació, l’opacitat i l’extremisme, que són les claus d’estratègia de desestabilització d’aquestes organitzacions i partits", afegeixen.