El Govern recupera al capdavant de la Guàrdia Civil Mercedes González

La diputada socialista ja havia ocupat el càrrec durant tres mesos l’any passat

El Govern recupera al capdavant de la Guàrdia Civil Mercedes González
1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres va nomenar ahir Mercedes González com a nova directora general de la Guàrdia Civil. Un càrrec que ja va ocupar durant tot just tres mesos, entre el març i el juny de l’any passat. Llavors va substituir María Gámez i va abandonar el càrrec poc després, per presentar-se a la llista del PSOE a les eleccions generals de l’any passat. Ahir es va fer efectiva la seva renúncia de l’acta al Congrés. González va aprofitar la reunió de dilluns passat de la interparlamentària del PSOE, presidida per Pedro Sánchez, per acomiadar-se dels seus companys de grup, segons fonts presencials. Mercedes González va ser delegada del Govern a Madrid entre el 2021 i el 2023.

Notícies relacionades

González substitueix al capdavant de la Guàrdia Civil Leonardo Marcos, que segons fonts d’Interior va presentar la seva renúncia al càrrec a petició pròpia, "per motius personals". El passat dia 12 va traslladar la seva intenció de reincorporar-se al Cos Superior d’Administradors Civils de l’Estat. El Govern recupera així com a directora general de la Guàrdia Civil un perfil polític. González no només salta des del grup socialista, sinó que continua sent secretària general del PSOE a la capital.

Des d’Interior relativitzen el perfil polític de González al destacar l’"absoluta neutralitat" del cos i "el seu treball permanent en la defensa dels drets i llibertats de tots els ciutadans, en el marc de l’ordenament jurídic i, com a policia judicial, en les investigacions que els són encomanades".