Junts adverteix al Govern que si no compleix hi haurà "derrotes"

Junts adverteix al Govern que si no compleix hi haurà "derrotes"

PI STUDIO

1
Es llegeix en minuts
J. R. S.

Junts per Catalunya, els set escons del qual resulten indispensables en aquesta legislatura perquè la Moncloa tiri endavant les seves iniciatives al Congrés, dona mostres d’estar cada vegada més allunyat del Govern. Dimarts, en un nou avís a Pedro Sánchez, els postconvergents van canviar el sentit del seu vot, de l’abstenció al rebuig, i van tombar junt amb el PP i Vox una llei de Sumar per regular els lloguers d’habitatges de temporada. Ahir van donar carta de naturalesa a aquesta nova actitud, que complica a l’Executiu l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any que ve. "O compleixen els seus acords o derrotes parlamentàries", va assenyalar des de l’hemicicle el diputat Josep Maria Cruset. En la mateixa línia, segons informa Carlota Camps, es va pronunciar l’expresident català i líder de Junts, Carles Puigdemont, en un missatge en xarxes socials: "Amb Junts no funcionen els xantatges ideològics".

Notícies relacionades

L’Executiu sotmetrà a votació la setmana que ve el sostre de despesa i el camí d’estabilitat, pas previ als comptes públics. Fonts de la Moncloa donen gairebé per perduda aquesta iniciativa davant l’actitud del partit de Puigdemont. Però no els Pressupostos, que s’acolliran al camí anterior. Bona part del destí dels comptes públics depèn d’un assumpte que té poc a veure amb aquests: la immigració, les competències de la qual el Govern es va comprometre a transferir a Catalunya a principis d’any, a canvi de l’abstenció de Junts a dos decrets.

Les negociacions entre Junts i els socialistes, representats tant pel grup parlamentari com pel Ministeri d’Inclusió Social, estan avançant en els últims temps, com va publicar EL PERIÓDICO la setmana passada. I és que el Govern està disposat a cedir-les. "Nosaltres complim els acords", van assenyalar fonts de la Moncloa.