Congrés

Sánchez serà reelegit líder del PSOE per quatre anys més sense rival

Sánchez serà reelegit líder del PSOE per quatre anys més sense rival

EFE

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE és un partit acostumat als sobresalts continus, i encara més en una legislatura tan convulsa com l’actual, però hi ha una cosa que no admet cap discussió dins del partit: el lideratge de Pedro Sánchez. El termini per presentar les candidatures per a la secretaria general dels socialistes, que celebraran el seu 41è congrés a Sevilla entre el 29 de novembre i l’1 de desembre d’aquest any, va acabar ahir a les dotze del migdia. El president del Govern ha sigut l’únic militant que s’ha postulat per al càrrec. Com que no ha tingut cap rival, com ja era previsible, Pedro Sánchez prorrogarà el seu mandat per quatre anys més, fins a finals del 2028.

"El procés de primàries s’acaba, però el calendari congressual continua amb la designació de les delegacions territorials i els debats sobre les esmenes a la ponència marc, de cara al congrés que tindrà lloc a la capital andalusa", va explicar el PSOE en un comunicat.

Sense recorregut

Notícies relacionades

Malgrat les polèmiques decisions que ha pres en els últims temps, contestades per una part dels líders territorials, com són els casos de la llei d’amnistia i el del nou finançament singular català, pactat entre el PSC i Esquerra Republicana per investir Salvador Illa com a president de la Generalitat, ningú dins del PSOE s’atreveix a plantar batalla orgànica al cap de l’Executiu central.

El debat sobre el seu relleu només va tenir un cert recorregut dins del partit la primavera passada, quan Sánchez va amenaçar de dimitir a causa de la investigació judicial a la seva dona, Begoña Gómez, i ja llavors els barons socialistes van acollir aquesta possibilitat amb un vertigen gairebé marejador. Sánchez no té cap recanvi. De moment, serà reelegit per a quatre anys més.