Després d’11 mesos d’assemblees

La CUP decideix ser més vertical i tenir lideratges més duradors

Els anticapitalistes culminen el procés de refundació a Sabadell amb un canvi en el model organitzatiu del partit

Laia Estrada y Laure Vega, diputadas de la CUP en el Parlament, celebran el final del Procés de Garbí

Laia Estrada y Laure Vega, diputadas de la CUP en el Parlament, celebran el final del Procés de Garbí / CUP

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

La CUP va donar ahir per acabat el procés de refundació batejat com a procés de garbí. Després d’onze mesos d’assemblees territorials i locals, la celebració del conclave final a Sabadell va donar com a resultat el nou full de ruta de la formació, la principal aposta de la qual és un canvi en el model organitzatiu del partit.

La nova estructura interna de l’organització s’acosta a la dels partits tradicionals, ja que aposta per una estratègia de presa de decisions més vertical que permeti guanyar "eficiència" i "capacitat de resposta". Un exemple d’això és que la CUP comptarà amb quatre nous càrrecs: dos portaveus nacionals, un coordinador i un secretari general, que seran elegits, juntament amb la resta de líders electes, el 6 d’octubre.

Notícies relacionades

Els anticapitalistes han aprovat, a més, d’una banda, ampliar el mandat del secretariat nacional de dos anys a quatre –que és la seva executiva– i, de l’altra, crear un nou òrgan, la taula nacional, que serà "la direcció política de l’organització" i que també comptarà amb revisions cada dos anys de "les seves apostes tàctiques".

Pel que fa a l’estratègia del partit, els cupaires mantenen com a eix vertebrador la "ruptura democràtica" amb l’Estat espanyol i el "sistema capitalista", però ara ho fan amb una nova matriu que, sense abandonar la "lluita" al carrer, posa el focus en el fet d’"aspirar a les màximes quotes de poder" des de dins de totes les institucions que sigui possible.

Temes:

CUP Espanyol Focus