Finançament autonòmic

Astúries reclama més ingressos dels impostos

Astúries reclama més ingressos dels impostos

Irma Collín

1
Es llegeix en minuts
Eloy Méndez

El conseller d’Hisenda i Fons Europeus d’Astúries, Guillermo Peláez Álvarez, reclama més recursos per a totes les comunitats autònomes i considera que han de procedir del que recapta l’Estat. Ho fa en el marc del debat que ha sorgit arran del pacte entre el PSC i ERC per investir Salvador Illa i del qual sorgeix una proposta de finançament singular per a Catalunya.

Notícies relacionades

En un entrevista amb el grup Prensa Ibérica, el titular de la Hisenda asturiana (membre d’un Govern autonòmic també socialista) es mostra partidari de no obrir una guerra entre territoris. «Tots els territoris tenim una posició diferent en matèria de finançament, i li toca al Govern d’Espanya fer una proposta. Quan n’hi hagi, la valorarem, farem números i no acceptarem res que perjudiqui Astúries», confessant que espera una negociació «intensa» i «discreta». Sobretot perquè, segons el seu parer, «totes les reformes del model de finançament han acabat amb més recursos per a les comunitats».

«Tots els territoris estem infrafinançats, i això s’hauria de solucionar fent que l’Estat descentralitzés encara més els ingressos», remata. Segons el seu parer, el pacte català és compatible amb el fet que Astúries rebi més recursos «sempre que l’Estat descentralitzi més ingressos».