Disputa política

Feijóo afirma que Sánchez està «acorralat»

El líder del PP l’acusa d’exercir un «assetjament brutal» a jutges i periodistes

Feijóo afirma que Sánchez està «acorralat»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va assegurar ahir que Pedro Sánchez es troba «acorralat» per l’«agenda judicial que afecta la seva família, el Govern i el seu partit» i que, a més, «porta temps acabat» i que «ara està acabant amb les institucions i la igualtat». Feijóo va pronunciar aquestes declaracions durant una entrevista a Radio Galega, en què també va opinar sobre altres qüestions de l’actualitat política.

Segons va assenyalar ahir Feijóo, el president del Govern «va incomplir la constitució» al no presentar els Pressupostos, «està perdent votacions de manera constant i contínua al Congrés» perquè no compta amb «socis fiables» i bloqueja lleis que han sigut aprovades al Senat, on el PP té majoria absoluta.

En aquesta mateixa línia, el president del PP va afirmar que si no es tiren endavant els Comptes del 2025, seria la primera vegada en democràcia que un Govern no és capaç d’aprovar els Pressupostos durant dos anys consecutius.

«Purga» al PSOE

Sobre el PSOE, el conservador va argumentar que el partit «està en un dilema» i farà «un congrés que és el de la purga dels últims militants que no estan d’acord amb el sanchisme». «És el moment que el Partit Socialista parli. Si definitivament defalleix i es converteix en el partit de Sánchez, el senyor Page –president de Castella-la Manxa– i Barbón –president d’Astúries– perdran les pròximes eleccions autonòmiques per no ser conseqüents amb el que diuen i amb la defensa dels seus ciutadans», va acabar dient Feijóo durant l’entrevista.

Respecte al finançament autonòmic, el líder del PP va reconèixer que les comunitats tenen dèficit de finançament, però va dir que no es pot «repartir els diners de tots fent un apartat per mantenir el Govern de Sánchez i la Generalitat en mans del Partit Socialista».

En aquest sentit, Feijóo no va dubtar a advocar per «tornar a un sistema de més consens, que consisteix a asseure les comunitats autònomes, repartir els diners entre tots, buscar més diners per als serveis públics, que ningú perdi amb el sistema de finançament, i posar sobre la taula i ponderar les qüestions que s’han de considerar, com l’envelliment, la dispersió, el nombre de població, l’IPC o el cost de la vida».

Begoña Gómez i Veneçuela

Notícies relacionades

Feijóo també va mencionar les investigacions obertes a la dona de Sánchez, Begoña Gómez, i al germà del president del Govern, i va assegurar que l’«agenda per corrupció que circumscriu l’activitat» del dirigent de l’Estat «suposa un ambient irrespirable en la política espanyola».

El president del PP va afirmar que Sánchez està exercint un «assetjament brutal» cap als jutges, periodistes i mitjans de comunicació i, en aquest sentit, Feijóo també va denunciar que «la censura, el control i la persecució» d’aquests col·lectius «és contrària a l’Estat de dret i que mai de la vida s’havia produït a Espanya un disbarat com aquest».

Temes:

Govern IPC