Investigació

La ‘declaració’ de Sánchez davant el jutge Peinado: "És la meva dona"

La ‘declaració’ de Sánchez davant el jutge Peinado: "És la meva dona"

AP

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, es va acollir davant el jutge Juan Carlos Peinado al dret a no declarar en relació amb la seva dona, Begoña Gómez, previst a l’article 416 de la llei d’enjudiciament criminal. "És la meva dona", se sent dir a Pedro Sánchez en l’àudio de la declaració, al qual ha tingut accés aquest diari.

El primer que fa el titular del Jutjat d’Instrucció número 41 és preguntar al president del Govern el seu nom i dos cognoms. Després, el jutge li explica que és allà per practicar una diligència judicial i prendre-li declaració. Afegeix que en el procediment hi ha tres persones que tenen la condició d’investigades i li pregunta si amb alguna d’elles hi té cap relació.

Notícies relacionades

"La primera d’elles és la senyora Begoña Gómez Fernández –afegeix el jutge Peinado–. ¿Amb aquesta persona hi té cap mena de relació de parentiu, amistat o enemistat?". El president li respon succintament: "És la meva dona", i el jutge li dona les gràcies. Seguidament, li pregunta si té cap relació de parentiu o amistat amb l’empresari Juan Carlos Barrabés, i Sánchez contesta simplement que no. Quan li pregunta sobre el rector de la Universitat Complutense de Madrid, Joaquín Goyache, Sánchez diu que tampoc n’hi té cap.

Una vegada resolta aquesta primera pregunta, el jutge Peinado comunica al president del Govern que, com que ha manifestat que "una de les investigades és la seva dona", està dispensat de declarar qualsevol cosa que pugui perjudicar-la. "Senyoria, m’acullo a la dispensa de l’article 416", respon Sánchez. Tot seguit, el jutge insisteix: "¿No vol prestar declaració respecte a cap de les preguntes que s’haurien pogut formular?" . També ho fa Sánchez, repetint que desitja acollir-se "al dret que ve recollit en la llei". "Doncs moltíssimes gràcies. Es dona per tancada la diligència", conclou el jutge.