Els populars proposen augmentar les deduccions per fill

Els populars proposen augmentar les deduccions per fill

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo continua oferint pinzellades de la llei de conciliació que està elaborant el seu partit i que els populars tenen previst presentar la setmana que ve. Ahir, en un acte de la Fundació FAES, el cap de l’oposició va pronunciar un discurs dedicat principalment a la política europea i internacional i, en aquest context, va defensar la necessitat d’augmentar la deducció de 1.200 euros a l’any a les mares treballadores pels seus fills de menys de tres anys, tot i que no va concretar per quant.

"Els espanyols, especialment els joves, han de recuperar la capacitat de tenir plans de vida", va dir per introduir aquest anunci, que el seu equip va apuntar després que concretaran en els pròxims dies. "No podem tenir ciutadans frustrats davant el futur", va afirmar Feijóo sobre la dificultat de posar-se a tenir fills i la necessitat de fomentar la natalitat a Espanya. Feijóo va recordar que aquesta deducció la va aprovar el 2003 el Govern de José María Aznar, que l’escoltava a primera fila. L’expresident va ser l’amfitrió de l’acte de la FAES, que va comptar amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola.

Notícies relacionades

Fins ara, el líder del PP ha concretat que la llei de conciliació inclourà la gratuïtat de les escoles de 0 a 3 anys, l’ampliació fins a 20 setmanes dels permisos de maternitat i paternitat i la inclusió en la norma d’una recomanació perquè les empreses s’obrin a reestructurar la jornada laboral per facilitar la vida privada.

Sobre la reducció de la jornada laboral a les 37,5 hores que proposa la ministra de Treball, Yolanda Díaz, el PP continua sense aclarir el sentit del seu vot quan arribi al Congrés, tot i que al partit reconeixen que podrien donar-hi el seu suport o optar per l’abstenció, sempre que hi hagi un acord amb la patronal. La llum verda de l’organització que dirigeix Antonio Garamendi és essencial.