La fiscalia investiga Alvise Pérez per finançament il·legal

La fiscalia investiga Alvise Pérez per finançament il·legal

EFE

1
Es llegeix en minuts
Alberto Muñoz

La Fiscalia del Tribunal Suprem estudia la denúncia presentada per l’amo de Madeira Invest Club (MIC) contra Alvise Pérez, al qual assegura que va entregar 100.000 euros en efectiu en les setmanes prèvies a les eleccions en què es va convertir en eurodiputat. El ministeri públic analitzarà ara la documentació per determinar si es va produir un possible delicte de finançament il·legal per part del líder i fundador de S’ha Acabat la Festa.

Notícies relacionades

Álvaro Romillo, fundador de Madeira Invest Club i més conegut a les xarxes socials com CryptoSpain, acumula dues denúncies en contra seu a l’Audiència Nacional per una presumpta ciberestafa comesa en aquest fons d’inversió: una del despatx Zaballos Abogados i una altra d’Aránguez Abogados, que, segons ha pogut saber aquest diari, ja hauria demanat a l’Audiència que s’inhibeixi del cas i derivi la competència al Suprem a l’entendre que la seva denúncia inicial s’ha d’ampliar també a l’eurodiputat. Zaballos, per la seva banda, considera que és prematur perquè encara no hi ha certeses sobre la relació d’Alvise amb MIC i creu que elevar l’estafa a l’alt tribunal podria perjudicar els interessos dels afectats.

De moment, el jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama ha acumulat les dues denúncies i ha demanat un informe a la fiscalia abans de decidir si les admet a tràmit. En total, es calcula que hi ha més de 3.000 afectats i més de 600 milions d’euros en suposades pèrdues. Romillo va ser qui va ajudar Alvise Pérez amb les carteres digitals, en les quals el llavors candidat a les europees va demanar als seus seguidors a les xarxes donacions per ajudar-lo. La llei de finançament de partits prohibeix les donacions anònimes i estableix que els partits no poden acceptar o rebre directament o indirectament donacions procedents d’una mateixa persona superiors a 50.000 euros anuals, ni tampoc donacions procedents de persones jurídiques.