El líder del PP afirma que "finançar Maduro és treballar per al règim"

El dirigent conservador adverteix les empreses que no operin a Veneçuela

El líder del PP afirma que "finançar Maduro és treballar per al règim"

J.J.Guillen

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

En un acte a l’Ateneu de Madrid, a escassos metres del Congrés dels Diputats, i amb el grup parlamentari del PP present gairebé al complet, Alberto Núñez Feijóo va prometre a María Corina Machado, líder opositora veneçolana, que "redoblarà la pressió diplomàtica arreu del món i a Europa" perquè només hi ha una sortida per a Veneçuela: "Reconèixer la derrota de Maduro i reconèixer la victòria de l’oposició". Amb la dirigent connectada a través d’una videotrucada des de Caracas, el líder del PP va emetre un missatge molt clar a les empreses que operen a Veneçuela en aquestes circumstàncies.

"Els dic a aquelles empreses que estan col·laborant amb Maduro que s’equivoquen. Les empreses que creen riquesa són benvingudes, però les que financen règims autocràtics no estan treballant per al poble veneçolà ni per generar riquesa, sinó que treballen exclusivament per al règim", va advertir. Fins al moment Feijóo no s’havia dirigit a les companyies en aquests termes ni els havia demanat la implicació. "En una democràcia és molt important saber que un polític no té més compromisos que els interessos generals, i que sap distingir molt bé aquelles empreses que fan la seva tasca i aquelles altres que financen dictadures", va concloure. A Veneçuela operen 60 empreses segons les dades oficials de l’ICEX, l’organisme espanyol d’exportació i inversions que depèn del Ministeri d’Economia.

Notícies relacionades

Denúncia davant el TPI

Feijóo va assegurar també a la líder opositora que insistirà en la seva exigència al Govern d’Espanya perquè "denunciï davant el Tribunal Penal Internacional" Maduro. Aquesta petició anava en la resolució que els populars van aconseguir tirar endavant al Congrés i també al Senat en la qual es va reconèixer Edmundo González com a president electe.