El Govern tornarà a presentar la llei d’estrangeria amb finançament

El Govern tornarà a presentar la llei d’estrangeria amb finançament

A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

El Govern té la intenció de tornar a portar al Congrés la reforma de la llei d’estrangeria, amb l’article 35 que regula l’acollida de menors migrants i el repartiment en les comunitats autònomes. I ho farà acompanyant la reforma de finançament, segons va avançar la ministra d’Infància i Joventut, Sira Rego, en un fòrum social organitzat per la Fundació Pere Tarrés a Barcelona.

Notícies relacionades

Rego va expressar la seva voluntat de tornar a plantejar el debat, però abans caldrà arribar a un acord previ sobre el repartiment dels menors, dialogant amb les autonomies, i negociar també el finançament, cosa aquesta última que ja s’està estudiant, segons van apuntar fonts del ministeri. La ministra sempre ha insistit, van recordar des d’Infància i Joventut, que el finançament no pot ser un problema i que, per tant, "hi haurà pressupost". Va remarcar que malgrat que el PP, Junts i Vox van tombar la proposta, l’Executiu ha continuat treballant en una proposta d’acollida "equilibrada i solidària". Proposta que, va dir, contempla "dimensionar els sistemes de serveis públics" i va acompanyada de finançament.

"Aspirem a donar una resposta estructural a un problema estructural", va assenyalar Rego al fòrum. La ministra va reclamar la solidaritat de totes les comunitats i va remarcar que "Catalunya és la segona comunitat que més nens acull. Això s’ha de dir perquè és així".