Feijóo: "Ningú m’imposarà de què pot parlar el meu partit"

El president del PP es compromet a ampliar a 26 setmanes el permís de maternitat per a famílies monoparentals i a crear-los un carnet

Feijóo: "Ningú m’imposarà de què pot parlar el meu partit"
2
Es llegeix en minuts
MARCOS CALVO LAMANA

Alberto Núñez Feijóo treu múscul per defensar el seu lideratge al Partit Popular i apuja l’aposta per la conciliació. El president del PP ha sortit al pas de les crítiques per la seva obertura a negociar la reducció de la jornada laboral i ha assegurat que "ningú" li imposarà de què pot parlar" el seu partit". "Sé que hi ha alguns que no saben si felicitar-me o criticar-me, però aquest govern representa famílies d’empresaris, d’autònoms, de famílies monoparentals i nombroses, totes i cadascuna de les famílies", va dir Feijóo ahir en l’acte del dia de l’afiliat del PP d’Aragó, a Saragossa.

El líder conservador es va comprometre a augmentar els permisos de maternitat i paternitat per a les famílies monoparentals fins a les 26 setmanes i també a crear un títol específic que els confereixi les facilitats amb què ja compten les unitats familiars nombroses.

"Un dels grans debats"

"Algú haurà de parlar seriosament en aquest país sobre un dels grans debats del nostre temps, dic jo. I si el Govern de Sánchez no ho fa, ho farem nosaltres amb serietat i rigor. Espanya necessita nens i nenes joves que puguin tenir un pla de vida com el que vam tenir nosaltres, necessita mares i pares que tinguin temps de cuidar els seus fills i persones grans, que siguin proveïdors de carinyo i no de serveis no prestats", va dir el líder popular, fent-se seu un discurs, el de la conciliació, fins ara propi de les formacions més progressistes.

A més, va assegurar que si arriba al Govern augmentarà un 50% les deduccions per maternitat fins als 1.800 euros i que sufragarà el 50% del cost de la gratuïtat de les escoles infantils de 0 a 3 anys que les 14 autonomies del PP volen implementar.

Així ho va afirmar Núñez Feijóo en l’acte polític del dia de l’afiliat del PP a l’Aragó, celebrat ahir al Parc d’Atraccions de Saragossa, davant d’unes 700 persones. El líder de l’oposició a Sánchez va reivindicar que el PP és "l’únic partit d’Estat" que queda a Espanya i va afegir que "molts" dels que no el van votar el 23 de juliol avui ho farien després de veure les cessions que Sánchez ha fet per governar.

Notícies relacionades

El líder dels populars, en un discurs de tarannà propositiu, també va tenir temps per criticar amb duresa l’Executiu de Pedro Sánchez. "Es pot governar bé en aquest país, com passa a l’Aragó amb Jorge Azcón. Es pot governar malament, com passa en alguns llocs d’Espanya. I es pot governar cada dia pitjor, com Sánchez, que ens dirigeix cap a la decadència. A mi mai em sentireu dir que trauré diners de l’educació o la sanitat a l’Aragó per donar-los als independentistes. Espanya mereix un Govern lliure de sospites de corrupció i abusos de poder", va dir Feijóo, assegurant que si un dels seus presidents autonòmics estigués en una situació similar a Sánchez li demanaria que dimitís.

El líder conservador també va reivindicar que Espanya necessita un partit "unit i amb sentit d’Estat", condicions que no compleix el PSOE de Sánchez, sobre el qual vaticina una "purga interna" en el pròxim comitè federal. "D’això en sabeu molt a l’Aragó", va assenyalar Feijóo, en referència a la guerra fratricida oberta en el si dels socialistes aragonesos, en què la federació d’Osca, pròxima a Sánchez, aspira a prendre el poder als pròxims a Lambán, concentrats a Saragossa i Terol.