Illa anunciarà en els "pròxims dies" el pla de vivenda

"Si al PP li importés Espanya, celebraria la normalització", assenyala el president

Illa anunciarà en els "pròxims dies" el pla de vivenda
2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

"La vivenda és abans que res un dret. No pot ser que ciutadans amb feina i projecte vital no puguin trobar una vivenda", va assenyalar ahir el president de la Generalitat, Salvador Illa, situant aquest afer com a prioritat de l’acció del Govern. En els "pròxims dies", va continuar Illa, el Govern anunciarà un "paquet de mesures".

El líder del PSC va evitar concretar res del contingut d’aquesta imminent iniciativa, més enllà d’assenyalar que la decisió de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, d’extingir el 2028 els 10.000 pisos turístics de la ciutat "marca un camí".

Durant el primer Consell Nacional dels socialistes catalans des que el seu primer secretari va ser investit president, marcant un canvi de cicle polític, Illa va recordar que en els pròxims mesos, probablement a principis de desembre, el Govern central celebrarà a Cantàbria una Conferència de Presidents centrada en l’habitatge que reunirà Pedro Sánchez i tots els mandataris autonòmics. "A veure quines polítiques n’anuncien alguns", va assenyalar amb referència al PP, que governa en 11 de les 17 comunitats d’Espanya.

En un breu discurs en què va combinar el català i el castellà, el president de la Generalitat va retratar el partit que lidera Alberto Núñez Feijóo com a una organització a la qual en el fons no li "importa" Espanya. "Si al PP li importés Espanya, celebraria la normalització a Catalunya. Comencem a dir les coses clares. Sembla que els dol", va acusar Illa els conservadors, que van arribar a dir que el líder del PSC és "més independentista" que Carles Puigdemont. Segons el president, Núñez Feijóo "utilitza" Catalunya per "aconseguir un grapat de vots".

"Hi ha dos models de fons", va insistir Illa, que va defensar la necessitat de "respectar" el cap de l’Estat, Felip VI, amb qui es va reunir fa un parell de setmanes al Palau de la Zarzuela, recuperant una tradició que no tenia lloc des dels inicis del procés independentista. "Un model progressista, de prosperitat compartida, que lidera Pedro Sánchez, que s’ocupa de la vivenda, que crea l’ingrés mínim vital, que revalora les pensions, apuja el salari mínim, que aconsegueix amb aquestes polítiques que Espanya sigui en aquests moments el país de la UE que més creix, que respecta i enriqueix la pluralitat d’Espanya", va argumentar.

Notícies relacionades

"Moviment regressiu"

Davant d’aquest enfocament, el PP. "Un moviment regressiu, de prosperitat excloent, que retalla serveis públics, que té plantejaments egoistes i que pretén que els altres els financem les baixades d’impostos als més rics mentre dona lliçons d’igualtat. Comenceu a treballar per la igualtat al vostre propi territori. El seu únic objectiu és la conquesta del poder. S’ha vist una altra vegada amb el camí de dèficit. ¿Què hi ha de dolent en proporcionar més recursos a les comunitats autònomes? Doncs voten que no. Anteposen l’interès del seu partit polític al dels ciutadans", va acabar dient el líder del PSC.