Puigdemont: "Alguns hem de lluitar amb una mà lligada"

Hi ha un intent de "convertir la Generalitat en una gestoria d’encefalograma pla", diu

Puigdemont: "Alguns hem de lluitar amb  una mà lligada"
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va denunciar ahir que la llei d’amnistia va ser un primer pas, però que és insuficient per reparar el mal causat a Catalunya i als seus ciutadans: "Alguns hem de lluitar amb una mà lligada a l’esquena", va precisar. Puigdemont va intervenir de manera telemàtica en un acte organitzat pel Consell de la República, organisme que lidera des de Bèlgica, amb motiu del setè aniversari de l’1 d’octubre.

En l’acte, celebrat presencialment a Arenys de Mar (Maresme), també hi van intervenir de manera telemàtica els exconsellers Lluís Puig i Antoni Comín. Puigdemont va defensar que l’1 deoctubre del 2017 va ser un fet "tan contundent" que no es pot fer política prescindint-ne perquè seria "faltar a la realitat".

Notícies relacionades

En aquest sentit, va criticar l’actual president de la Generalitat, Salvador Illa, sense citar-lo, a l’assegurar que "hi ha un intent de convertir la Generalitat en una gestoria d’encefalograma pla, però no es pot canviar la història".

Puigdemont va advocar per celebrar l’1-O perquè, segons el seu parer, "va ser un acte de dignitat amb l’objectiu d’impulsar un país cap a la conquesta de la seva llibertat, de la seva independència." L’expresident creu que "Espanya ha de reflexionar" sobre el que va passar aquell dia, i la llei d’amnistia "és una primera reflexió" que considera "insuficient per reparar el mal causat a Catalunya i als seus ciutadans". A més, va assegurar que no "es rendeixen" ni ho faran, i va lamentar que la falta d’unitat de les formacions independentistes "ha tingut conseqüències nefastes" per a Catalunya.