L’estratègia del PP

Feijóo intenta treure a Sánchez la bandera de les polítiques socials

Els populars deixen de centrar-se només en l’amnistia i finançament català

Feijóo intenta treure a Sánchez la bandera de les polítiques socials
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP registrarà avui al Congrés la seva proposició de llei de conciliació i corresponsabilitat familiar mentre continua treballant en una norma d’habitatge i una iniciativa per millorar la protecció dels menors a internet, i mira de pressionar el Govern perquè assumeixi la proposta que ha fet junt amb l’Executiu canari sobre immigració.

Els assumptes socials estan copant les agendes dels dirigents del partit d’Alberto Núñez Feijóo després de més d’un any monopolitzades per qüestions catalanes, amb la batalla contra l’amnistia com a principal assumpte. La voluntat ara del principal partit de l’oposició és desplegar la seva "alternativa" per als espanyols, intentar treure a Pedro Sánchez la bandera de les polítiques socials i mirar d’obrir esquerdes al bloc d’investidura.

"En alguns temes Junts i el PNB coincidiran més amb nosaltres que amb el PSOE i els pròxims mesos hem d’intentar visualitzar aquestes sintonies en votacions al Congrés", afirma un membre del comitè de direcció. La idea, assenyala, és deixar de "posar cola al bloc d’investidura" parlant i denunciant l’amnistia o el finançament singular per a Catalunya. "Cal acostar-se a la realitat de la gent i, de passada, guanyar vots a Catalunya", apunta un lampista veterà del partit.

Notícies relacionades

"Busquem ser propositius. Hem de deixar de ser reactius. Si el Govern aprova l’amnistia o arriba a un pacte amb ERC per a la quota catalana, ho denunciem, però cal avançar i abordar altres temes", explica un vicesecretari sobre aquesta nova etapa de Feijóo. Que no hi hagi eleccions de cap tipus ajuda aquella nova fase, opina.

En qualsevol cas, fonts de la direcció apunten que no esborraran de les seves intervencions la carpeta catalana del tot ni tampoc "la corrupció que envolta Sánchez", amb referència a l’escàndol de les mascaretes de Koldo García, i les investigacions judicials a la dona del president del Govern, Begoña Gómez, i el seu germà. En tot cas, la comissió sobre Koldo continua gairebé congelada al Senat i sense que fins ara hagi donat els rèdits esperats. No han demanat la compareixença de Pedro Sánchez malgrat les insinuacions durant mesos..