El Govern vol repartir els menors segons la població autonòmica

El PP veu insuficient la proposta de Rego per a la distribució entre comunitats

El Govern vol repartir els menors segons la població autonòmica
1
Es llegeix en minuts

El Govern ha llançat una última proposta al PP perquè el repartiment dels menors migrants arribats a les costes canàries se cenyeixi només al criteri de població. Sense tenir en compte, per tant, el PIB o el nombre de places disponibles. Cada comunitat autònoma hauria de comptar amb les places d’acollida que li toquin segons aquest únic criteri, seguint un model de ràtios similar al de l’educació o la sanitat.

Notícies relacionades

La proposta llançada per la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, és vista com a insuficient per part del PP, tot i que ha sigut ben acollida en el Govern canari. L’Executiu també ha ofert més finançament de l’Estat. Les converses continuen amb discreció amb l’objecte d’arribar a un acord que garanteixi el suport del PP a la reforma de la llei d’estrangeria i fer obligatòria la derivació dels menors migrants.

En el PP reconeixen que les reunions han sigut "constants" i que el diàleg continua, però asseguren que segueixen "molt lluny" d’arribar a un acord després d’aquesta última proposta perquè entenen que la majoria d’exigències que posen sobre la taula –per boca de les seves comunitats autònomes– no s’estan complint. El finançament, esgrimeixen, s’ha de concretar més, començant pels recursos i infraestructures de l’Estat als territoris que ja tenen molt sobrepassada la seva capacitat.

Temes:

Govern Joventut