Informe d’idoneïtat. Consorci empresarial en el focus

Tècnics de la societat van alertar de deficiències en l’assistència

Tècnics de la societat van alertar de deficiències en l’assistència
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Salvament i Seguretat Marítima coneixia les carències de l’UTE formada per World Aviation i Elit’Avia i, tot i així, la va contractar per realitzar serveis aeris d’emergències i seguretat marítima des de les Canàries, el País Valencià i Galícia. L’informe tècnic que valora la idoneïtat de l’oferta ja advertia de les seves deficiències, posant èmfasi en la seva escassetat de personal i en la falta d’informació sobre els mitjans tecnològics que aporta al servei. Així, el comitè de valoració va atorgar a la proposta d’aquest consorci empresarial una puntuació final de 24,5 punts sobre 40 de possibles. No obstant, al ser l’únic candidat, se li va adjudicar un contracte de cinc anys valorat en 42 milions per 8,8 milions anuals.

Notícies relacionades

L’informe recull que "la dimensió del personal d’operacions i de manteniment és un nombre molt ajustat" i alerta que "podria impactar negativament en el servei en moments puntuals". No obstant, en l’apartat que analitza el sistema de treball li assigna sis punts sobre els vuit possibles.

Un altre dels aspectes que els tècnics assenyalen com a negatius és el pla de formació i entrenament, ja que rebutgen la descripció vaga de l’UTE sobre el contingut i quantitat d’hores lectives que ofereix a la seva plantilla, el tipus d’aeronaus que farà servir per al seu entrenament, la freqüència amb què els oferiran cursos, el nombre d’instructors i examinadors disponibles per als entrenaments i l’adequació dels entrenaments a les missions. I remarquen que les aeronaus proposades com a sistema de suport no tenen "cap sistema que permeti el seguiment del vol".

Temes:

El País